طراحی
فناوری اطلاعات و مهندسی اینترنت

یک زبان برنامه نویسی چیست؟

برای آشنایی با یک زبان برنامه نویسی تحت وب ابتدا لازم است تا تعریفی از یک زبان برنامه نویسی داشته باشیم.
زبان برنامه نویسی یک روش منطقی برای توصیف و شرح محاسبات می باشد. در واقع زبان برنامه نویسی نوعی از زبان می باشد که برای کامپیوتر قابل فهم است و می تواند محاسبات معنی داری را در کامپیوتر ها انجام دهد. زبان های برنامه نویسی وجود دارند به خاطر این که کامپیوتر نمی تواند به وسیله زبان های انسانی به طور قابل اعتمادی پردازش ها را انجام دهد.
در حال حاضر هزاران زبان برنامه نویسی وجود دارد. و یک برنامه نویس حرفه ای می تواند به راحتی از ۱۲ زبان استفاده کند.

در کل زبان های برنامه نویسی به ۲ بخش کلی تقسیم بندی می شوند:
۱- زبان های برنامه نویسی سیستمی
۲- زبان های برنامه نویسی تحت وب

 

۱- زبان های برنامه نویسی سیستمی: این زبان ها عموما برای برنامه های کاربردی در سیستم عامل ها مورد استفاده قرار می گیرند و یک زبان مختص اینترنت و وب محسوب نمی شوند. با وجود این از این زبان ها برای تعامل بین سیستم و اینترنت استفاده می کنند. برای مثال می توان زبان های C ، C# ، C++ ، Visual Basic را نمونه ای از این نوع زبان ها برشمرد.

۲- زبان های برنامه نویسی تحت وب: این زبان ها همانطور که از اسمش پیداست برای ساخت کدها و نرم افزار های تحت وب به کار گرفته می شوند، تعدادی از زبان های برنامه نویسی تحت وب عبارتند از: PHP ، ASP ، CSS، Perl ، CGI، Java script
نکته ای که این جا حائز اهمیت است همه زبان های بالا برای اجرا و کاربردی شدن نیاز به دستورات HTML دارند. البته HTML خود به تنهایی یک زبان برنامه نویسی تحت وب نیست. HTML در واقع حالت پایه ای برای قراردادن دستورات زبان های برنامه نویسی دیگر می باشد. به زبان ساده تر هر دستور و کدی برای اجرا شدن و نمایش دادن خروجی نیازبه استفاده از HTML دارد. پس با این اوصاف می توان گفت که HTML نشان دهنده نتیجه پردازش ها در سطح مرورگر و کاربر می باشد.
در این مطلب ما HTML رو عمدا به عنوان یک زبان در نظر گرفتیم.
اما سوالی که اینجا مطرح است که برای اینکه یک برنامه نویس حرفه ای وب بشیم باید چه چیز هایی بیاموزیم؟
شاید به جرئت بتوان گفت که یادگیری موارد زیر شما را به یک برنامه نویس حرفه ای وب و اینترنت تبدیل می کند.

۱- HTML / XHTML : این دو خیلی شبیه به هم هستند. در واقع باید گفت که XHTML حالت پیشرفته و ارتقا یافته HTML می باشد. از نظر دستورات و فرامین کاملا شبیه به همدیگر هستند ولی XHTML نسبت به HTML دقیق تر و حساس تر است. یادگیری این مورد کار سختی نیست. ولی برای شروع حرفه ای شدن لازم است. بسیاری از حرفه ای ها کار را از همین جا شروع کرده اند. شما هم می توانید، فقط نیاز به اندکی اعتماد به نفس و پشتکار دارید.

۲- CSS : این زبان یکی از مهمترین زبان ها برای یادگیری است. آموختن زبان CSS قطعا به شما پیشنهاد می شود. CSS می تواند تمام اطلاعات صفحه سایت شما را در برگیرد و باعث کاهش کد های HTML و کلاس بندی آنها شود. CSS می تواند در کاهش جداول تاثیر بسزایی داشته باشد به طوری که باعث کاهش حجم و بارگیری آسان صفحات سایت می شود. CSS دسترسی به کدها را آسان تر می کند و باعث می شود که صفحات انعطاف زیادی داشته باشند.

۳- JavaScript : جاوااسکریپت یک زبان اسکریپتی است. این زبان باعث تعامل بیشتری بین کاربران و صفحات سایت می شود.
جاوا اسکریپت را با زبان جاوا اشتباه نگیرید. این دو زبان های متفاوتی هستند.
با استفاده از این زبان شما می توانید با بازدیدکنندگان سایت ارتباط برقرار کنید و برای آنها فرم هایی ایجاد کنید تا بتوانند به پرسش ها و درخواست های شما جواب دهند. اما در نظر داشته باشید که این عملیات تنها در سطح مرورگر انجام می شوند و به خاطر همین جاوااسکریپت را یک قابلیت سمت سرویس گیرنده می گویند.
مثال هایی دیگر از کاربرد این زبان می توانند تغییر شکل نشانگر ماوس یا ریزش برف یا اشکال دیگر در صفحه سایت باشد.
توجه کنید که باید در به کاربردن جاوا اسکریپت دقیق و حساس باشید تا باعث رنجش بازدیدکنندگان سایت نشوید.

۴- PHP : بر خلاف جاوااسکریپت PHP یک زبان سمت سرویس دهنده است. این زبان به وسیله متغیر ها و توابع می تواند با ذخیره اطلاعات در پایگاه داده و پویاسازی صفحات سایت به کمک شما بیاید. PHP یک زبان متن باز (open source) است و بر روی هر دو سیتم عامل ویندوز و لینوکس عمل می کند،زبان PHP به پایگاه داده های مختلف قابلیت لینک دارد با این وجود بیشتر به پایگاه داده MySQL لینک می شود.
با استفاده از این زبان شما می توانید اطلاعات را از سرویس گیرنده (کاربر) بگیرید، این اطلاعات در سمت رویس دهنده (سرور) پردازش می شود و نتایج برای کاربر ارسال می شود. در این حالت است که ما می گوییم صفحات سایت حالت پویا و تعاملی پیدا کرده است.

۵- MySql : مای اس کیو ال یک پایگاه داده متن باز است که مکانی برای ذخیره و دسترسی به اطلاعات است. و نیاز به یک زبان اسکریپتی برای فراخوانی اطلاعات و درج آنها دارد. اکثر طراحان وب از زبان PHP برای این منظور استفاده می کنند.

۶- AJAX : آژاکس یا ای جکس فناوری جدیدی در دنیای وب می باشد. به کمک این فناوری شما می توانید صفحاتی بسازید که دیگر نیازی به Refresh شدن ندارند. اببته نمی شود به راحتی گفت آزاکس یک تکنولوژی جدید است. در واقع آژاکس چیز جدیدی ارائه نمی کند بلکه تلفیقی از چند تکنولوژی می باشد. هم اکنون سایت های بزرگی مثل google و orkut از آژاکس استفاده می کنند. بحث در مورد آژاکس در این مطلب نمی گنجد. امیدوارم در در آینده بیشتر در مورد آژاکس بحث خواهیم کرد.

۷-  ASP : این زبان نیز یک زبان سمت سرویس دهنده (سرور) است که فقط در در ویندوز ساپورت می شود. ASP نسل جدیدی از PHP است و تقریبا همان قابلیت های php را دارا می باشد. ASP هم از توابع و متغیرها برخوردار است و توانایی اتصال به پایگاه داده را هم دارد.

 

طراحی وب - آموزش طراحی صفحات وب


طراحی صفحات و سایتهای اینترنتی و فواید این سایتها

یک سایت می تواند نقش یک بروشور تبلیغاتی را برای شما بازی کند حتی با امکاناتی بسیار بیشتر از یک بروشور ساده. شما با استفاده از یک سایت اینترنتی می توانید به راحتی محصولات خود را به بازدید کنندگان خود معرفی کنید، آنها را از آخرین تغییرات مطلع کنید، اطلاعات مورد نیاز آنها را در اختیارشان قرار دهید و یا حتی نظرات و پیشنهادات آنها را جمع آوری کنید. حتی می توان با ایجاد یک انجمن گفتگو در سایت به سایرین اجازه داد نظرات خود را اعلام کنند و به نظرات دیگران پاسخ دهند.

از یک سایت اینترنتی می توان برای ایجاد ارتباط مؤثر میان اعضای یک سازمان هم استفاده کرد به صورتی که هر یک از اعضا در هر جا که باشند بتوانند به اطلاعات مورد نیاز خود از طریق سایت سازمان دسترسی پیدا کنند، از آخرین اخبار مطلع شوند و آخرین تغییرات را مشاهده کنند.

در حقیقت می توان از یک سایت اینترنتی به عنوان بخش مهمی از سیستم اطلاعاتی داخل سازمان استفاده کرد و هر گروه از افراد به اطلاعات مربوط به سطح سازمانی خود دسترسی داشته باشند. یعنی اطلاعاتی که کارمندان از سایت دریافت می کنند متفاوت با اطلاعات مدیران و همچنین متفاوت با اطلاعاتی باشد که بازدید کنندگان خارج سازمان از سایت دریافت می کنند.

یک وب سایت راهی مناسب برای ارائه اطلاعات مختلف در مورد کالا هم و خدماتی است که شرکت به مشتریان ارائه می دهد. بدون اینکه مشتری مجبور باشد در زمان خاصی به شرکت مراجعه کند و یا اینکه با شرکت تماس بگیرد می تواند در هر کجا که باشد به سایت شرکت مراجعه کند و اطلاعات مورد نظر خود را کسب کند.

با استفاده از یک سایت اینترنتی می توان به راحتی اطلاعات مربوط به محصولات جدید را منتشر کرد بدون اینکه نیازی به چاپ بروشورها و آگهی های جدید باشد.

طراحی سایتهای اینترنتی تا حد زیادی بستگی به موارد استفاده آن سایت و نیازهای کاربران آن دارد. اگر در طراحی سایت نیاز کاربران در نظر گرفته نشود و یا نیازها به صورت روشن مشخص نشوند نباید انتظار داشت تا سایت کارایی لازم را داشته باشد.

با استفاده از زبانهای برنامه نویسی طرف سرور نظیر PHP و با استفاده از پایگاههای داده ها و بانکهای اطلاعاتی نظیر MySQL می و تکنیکهایی مثل Ajax و JavaScript امکان طراحی سایتها با انواع کاربری مختلف وجود دارد. اما در طراحی سایت ها باید از این امکانات در جای مناسب استفاده شود تا نیازهای کاربران نهایی برآورده شود.

در صورتی که تمایل دارید صاحب یک سایت اینترنتی باشید می توانید با ما تماس بگیرید و هدف سایت و نیازهای کاربران سایت را با ما در میان بگذارید. ما پس از بررسی سایت مورد نظر شما در امکان طراحی سایت شما را بر عهده می گیریم. و سعی می کنیم سایتی مطابق میل شما ایجاد کنیم.

برای ارسال سفارش طراحی سایت می توانید از صفحه «سفارش طراحی وب» ما استفاده کنید یا با ایمیلهای info@neopersia.org و admin@neopersia.org تماس بگیرید.


طراحی صفحات وب با استفاده از HTML

HTML مخفف "HyperText Markup Language" است. HTML زبانی است که از آن برای نوشتن صفحات وب ایستا (استاتیک) استفاده می شود. این زبان برای مشخص کردن عناصر مختلف صفحه از یک سری تگ (برچسب) استفاده می شود. برای مثال برای اینکه یک تصویر را وارد صفحه کنیم از برچسب استفاده می کنیم و برای مشخص کردن یک پاراگراف متن مورد نظر خود را بین تگ

و

قرار می دهیم. بدین وسیله مرورگر اینترنت می تواند عناصر مختلف صفحه را شناسایی کند و آنها را نمایش دهد. مرورگرهای اینترنت کدهای HTML را دریافت می کنند و پس از تفسیر آنها را به صورت یک صفحه وب به نمایش در می آورند.

نوشتن صفحات HTML لزوماً به برنامه خاصی احتیاج ندارد. حتی با استفاده از NotePad در ویندوز هم می توانید صفحات مورد نظر خود را طراحی کنید. صرف نظر از برنامه ای که از آن برای طراحی صفحات خود کمک می گیرید آشنایی شما با HTML می تواند تا حد بسیار زیادی در کیفیت صفحات تأثیر بگذارد. برای شروع یادگیری اچ تی ام ال می توانید از لینک زیر استفاده کنید :


استفاده از CSS برای قالب بندی عناصر HTML

HTML اصولاً برای مشخص کردن هویت عناصر صفحه به وجود آمد. یعنی برای اینکه مشخص شود کدام بخش صفحه یک پاراگراف است یا کدام قسمت سرفصل است و کدام بخش یک جدول است و... برای این منظور هم از یک سری تگ استاندارد نظیر

،

و استفاده می شد. وظیفه ای که برای HTML در نظر گرفته شده بود فقط همین بود و نحوه نمایش این عناصر بر عهده مرورگرهای وب بود. برای مثال مشخصاتی نظیر فونت متن، رنگ و مشخصاتی از این قبیل را مرورگر انتخاب می کرد و HTML در قالب بندی عناصر صفحه نقشی نداشت.

به تدریج مرورگرهای بزرگ مثل اینترنت اکسپلورر و Netscape از تگهای HTML جدیدی برای قالب بندی و تعیین ظاهر صفحات وب استفاده کردند مانند تگ که برای تعیین فونت متن مورد استفاده قرار می گیرد و شناسه color که رنگ متن را مشخص می کند.

صفحاتی که با HTML 3.2 نوشته شده اند به دلیل استفاده از این تگها برای قالب بندی صفحه به کد نویسی بیشتری احتیاج و در نتیجه صفحه ای که با این روش به وجود می آید مملو از تگهای HTML می شود و در نتیجه حجم صفحات افزایش می یابد و سرعت لود شدن آنها کاهش پیدا می کند. علاوه بر این اصل جدایی محتویات صفحه از قالب آن هم رعایت نمی شود.

استفاده از استایل و شیوه نامه ها (CSS) با HTML 4.0 آغاز شد. از CSS برای قلب بندی عناصر صفحه استفاده می شود. برای مثال با آن می توان برای قسمتهای مختلف در صفحه تصویر زمینه تعیین کرد، فونت آنها را تغییر داد، رنگ متن ها را تغییر داد و بسیاری از قابلیتهای دیگر که قبلاً در HTML وجود نداشت با CSS در دسترس طراحان قرار می گیرد. برای توضیحات بیشتر و یادگیری CSS می توانید از لینک زیر استفاده کنید :


نوشتن صفحات پویای طرف کاربر با جاوا اسکرپت

جاوا اسکرپت گسترده ترین زبان اسکرپت نویسی مورد استفاده در اینترنت است. بسیاری از سایتها از این زبان برای ساختن صفحات پویایی که در کامپیوتر کاربر اجرا می شوند استفاده می کنند. تقریباً همه مرورگرهای مشهور از این زبان پشتیبانی می کنند و اگرچه امکان غیر فعال کردن آن توسط کاربران وجود دارد اما طبق آمار جاوا اسکرپت در مرورگرهای بیش از 90 درصد کاربران اینترنت فعال است.

در حقیقت HTML را نمی توان یک زبان برنامه نویسی دانست ولی جاوا اسکرپت یک زبان برنامه نویسی با ساختاری ساده است که می تواند عناصر HTML را بخواند، بنویسید و یا آنها را تغییر دهد. جاوا اسکرپت توانایی واکنش نشان دادن به رویداد ها را در صفحه HTML دارد. برای مثال می توان کد جاوا اسکرپتی نوشت که در هنگام ارسال یک فرم اجرا شود.

در این زبان ابزارهای برنامه نویسی از قبیل توابع، حلقه ها و ... در اختیار طراح صفحه قرار می گیرد تا با استفاده از آنها رفتار صفحه را مطابق نیاز خود تنظیم کند. برای شروع یادگیری جاوا اسکرپت می توانید از لینک زیر استفاده کنید :


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))

نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








تاریخ: سه شنبه 15 اسفند 1391برچسب:,
ارسال توسط فاضل رحمانی