فیلتر شکن
فناوری اطلاعات و مهندسی اینترنت

فیلتر شکن ها

Phzilla:

در فايرفاكس به كمك اين add-on مي توان به راحتي و تنها با يك كليك فيلترينگ را دور زد. بدین منظور ابتدا این افزودنی را بر روی فایر فاکس خود نصب می نماییم.

پس از نصب، فایر فاکس را بسته و دوباره باز می کنیم تا آیکون Add on مورد نظر بر روی مرورگر مشخص شود. روش کار این اکستنشن بدین ترتیب است پس از وارد كردن آدرس سايت مورد نظر در فايرفاکس و مواجه شدن با پيام: فيلترينگ (مشترگ گرامي دسترسي به اين سايت امكان پذير نمي باشد)، تنها با كليك بر روي آيكون PhProxy كه به شكل P آبي رنگ در سمت راست تولبار پايين فايرفاكس قرار دارد مي توان از فيلترينگ عبورو سايت مورد نظر را باز نمود. اساس كار اين add-on اين است كه آدرس سايت فيلترشكن را در درون خود دارد و تنها با كليك بر روي علامت P سايت فيلتر شده شما را مستقيما در سايت فيلترشكن خود قرار داده و سپس آنرا باز خواهد کرد. البته سايت هاي PhProxy نيز خود ممکن است توسط سازمان مخابرات ايران فيلتر شوند! در اين صورت با کليک بر روي P هيچ سايتي باز نمي شود. در صورت فيلتر شدن پروکسي فعلي، می توان با راست كليک بر روي P و وارد شدن به قسمت Options و سپس رفتن به قسمت Servers، در آن جا با كليك بر روي Update from server سايت هاي فيلتر شکن جديد را بروز کرد.

Gladder:

با این افزودنی نیز می توان فیلترینگ را دور زد هرچند مانند Phproxy نمی باشد. برای این کار ابتدا این افزودنی را بر روی فایر فاکس نصب می کنیم.

بعد از نصب و ري استارت کردن فاير فاکس در قسمت پائين صفحه، سمت راست، شکل يک نردبان که روي يک ديوار گذاشته شده است ظاهر ميشود. از اين پس هر گاه در سايتي با اين پيغام (مشترگ گرامي دسترسي به اين سايت امكان پذير نمي باشد) روبرو شديد فقط روي نردبان راست کليک کنيد و گزينه proxy current page را انتخاب کنيد. به راحتي سايت فيلتر شده مورد نظرتان باز مي شود.

Phproxy:

پی اچ پی پروکسی یک اسکریت نوشته شده به زبان PHP است و در طراحی آن از پروکسی جیمز مارشال الهام گرفته شده است. این اسکریپ باید بر روی سروری که از PHP نسخه 4/2 و بالاتر پشتیبانی می کند نصب و اجرا گردد. همچنین وضعیت Safe mode برای اسکریپ های PHP باید غیر فعال باشد.

Asproxy:

Asproxy نیز یک روش دیگر برای عبور از فیلترینگ می باشد. در ASProxy مراحل بدین صورت خواهد بود که کاربر باید وارد سایتی بشود که موتور ASProxy در آن نصب شده است. این سایت ممکن است توسط خود کاربر یا توسط شخص دیگری ایجاد شده باشد. کاربر در قسمت مربوطه آدرس مورد نظر را وارد کرده و در خواست خود را ارسال میکند. درخواست کاربر به درستی به سایت محل نصب ASProxy ارسال خواهد شد؛ که البته این بستگی به این دارد که سایت حاوی ASProxy بیش از حد، عمومی نشده باشد تا باعث شناسایی آن توسط ابزار فیلتر کننده نشود. موتور ASProxy درخواست شما را دریافت و اجرا کرده و داده های سایت مورد نظر کاربر را دریافت می کند. سپس با انجام پردازش های گوناگون اقدام به تغییر آدرس تمامی محتویات که به این سایت مربوط است از محل اصلی به آدرس سایت محل نصب ASProxy می کند و سر انجام نتیجه را به مرورگر کاربر ارسال میکند. در این حالت چون تمامی در خواست ها به و از سایت محل نصب ASProxy ارسال و دریافت می شود و از نظر فیلترینگ این سایت در لیست سیاه قرار ندارد، هیچ مشکلی در ارتباط پیش نخواهد آمد.

Proxy چیست؟

حتما برای شما هم پیش آمده که پس از برخورد به پیغام Access Denide ، به دنبال یک فیلتر شکن یا Proxy باشید تا هر طور شده به مطلب مورد نظرتان دسترسی پیدا کنید.آیا می دانید Proxy چیست و چگونه کار می کند ؟اگر به فرهنگ لغت انگلیسی مراجعه کنید معنی لغت Proxy را این چنین خواهید یافت :" وکیل ، وکالت و نمایندگی ."
شاید این معنی تا حدودی کمک کند تا مفهوم Proxy را بهتر درک کنیم.
در واقع یک Proxy Server ،سروری است که مابین کاربر و سرور مورد نظر قرار دارد.

کاربرد های Proxy
برای Proxy Server دو کاربرد عمده تعریف کرده اند:
1) افزایش کارایی برای کاربران .
2) در خواست فیلتر.(چه در جهت جلوگیری از دستیابی به اطلاعات و چه در جهت کمک به دور زدن فیلتر )

انواع Proxy
تعدادی از انواع Proxy Server ها به قرار ذیل می باشند :
cache Proxy: جهت caching اطلاعات .
web Proxy: جهت جلوگیری از نفوذ Hacker ها و هم چنین تغییر فرمت webpageها .
Access control Proxy: جهت ضبط اطلاعات و عملکرد کاربران در شبکه های محلی.
Anonymizing Proxy:جهت مخفی نگه داشتن اطلاعات کاربر متقاضی اطلاعات .
Hostile Proxy: معمولا توسط نفوذگران به صورت یک نرم افزار در سرور نصب می شود تا نسبت به شنود کلیه فعالیت های کاربران برای نصب کننده آن اقدام کند.
Transparent Proxy: به Proxy هایی گفته می شود که از دید user در شبکه وجود ندارد ، در حالی که وجود داشته و نسبت به انجام اعمال محول شده اقدام می کند.
Non-trans Proxy,Open Proxy ,Spilet Proxy ,Reverse Proxyو ...انواع دیگر Proxy می باشند که در فرصتی دیگر به معرفی آنها خواهیم پرداخت .

نحوه کار Proxy (فیلتر شکن)
همان طور که از تعریف انواع Proxy ها می توانید حدس بزنید ،فیلتر شکن ها در واقع نوعی Anonymizing Proxy هستند که اطلاعات مورد نظر شما را از چشم فیلتر به دور نگه می دارند.
هنگامی که شما در محل آدرس مرورگر خود ، آدرس سایتی را وارد می کنید و یا در قسمت search یک موتور جستجو ، کلمه ای را تایپ می کنید ، این در خواست تبدیل به یک packet شده و برای ارسال به سمت ISP و از آنجا به سمت سرور اصلی مورد نظر شما آماده می شود.هم چنین پس از رسیدن packet به دست ISP تان ، سرور فیلترینگ موجود در ISP با خواندن محتویات آن ، ازقصد و منظور شما مطلع شده و اجازه و یا عدم اجازه عبور را صادر می کند .
هنگامی که به طور عادی نسبت به وارد کردن کلمه و یا سایتی که فیلتر شده است اقدام می کنید ، سرور فیلتر متوجه غیر مجاز بودن درخواست شما شده و پیغام Access Denide را برای شما ارسال می کند .اما اگر از یک سرور Proxy استفاده کنید ،موارد زیر اتفاق می افتد :
ابتدا شما در Address Bar مرورگر ،آدرس Proxy Server مورد نظرتان را وارد می کنید .
Home Page سرور Proxy ظاهر شده و از شما می خواهد که آدرس واقعی مورد نظرتان را وارد کنید .
با وارد کردن آدرس مورد نظر در Proxy ، کلمات واردشده از حالت معمول به حالت کد شده تبدیل شده و به سمت سرور Proxy ارسال می شود.
سرور Proxy که شما به آن وصل شده اید ،با بازیابی اطلاعات کد شده ،متوجه می شود که با کدام سرور کاردارید .
تقاضای شما از طریق Proxy برای سرور مورد نظرتان ارسال می شود.
اطلاعات مورد نظر شما از سرور اصلی به سمت Proxy ارسال می شود.
سرور Proxy اطلاعات دریافتی را کد کرده و برای شما ارسال می کند .
و به این ترتیب چه در مسیر رفت (ارسال تقاضا)و چه در مسیر برگشت (دریافت اطلاعات)،فیلتر موجوددر ISP متوجه نخواهد شد که شما تقاضای دریافت چه اطلاعاتی را کرده اید .
اما با همه این تفاصیل باید گفت راه مقابله با بدی های موجود در اینترنت ،فیلتر آنها به نحو موجود نیست ،چرا که به راحتی می توان هر فیلتر و همین طور هر فیلترشکنی را دور زد .راه حل عملی و منطقی این معضل ، واکسینه کردن مردم در مقابل این بدی هاست.به عبارت دیگر اگر بتوانیم مردم را از مزایا و معایب مطالب ،اطلاعات و اتفاقات اطراف خود مطلع سازیم ،آنگاه نیازی به مراقبت دائم از آنها نیست.
به امید روزی که بتوان به افراد جامعه در پیمودن مسیر زندگی شان اطمینان کرد و دائم دغدغه مراقبت از آنان را نداشت.

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








تاریخ: دو شنبه 20 آذر 1391برچسب:,
ارسال توسط فاضل رحمانی